Hamilelik Döneminde Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelik Döneminde Beslenme Nasıl Olmalı
Hamilelik Döneminde Beslenme Nasıl Olmalı

Hamilelik Döneminde Beslenme Nasıl Olmalı? Beslenme hamile kadınlar için bir endişe kaynağıdır. Birçok kadın, çocuklarının büyümesi için yeterli beslenmeyi ve dengeyi sağlayamadıklarını düşünüyor. Ancak bütün bu endişeler genellikle gereksizdir. Çünkü bulantı, kusma ve iştahsızlık gayet doğaldır. ilk birkaç ayda kilo alımını yavaşlatabilir.

Hamilelik Döneminde Beslenme Nasıl Olmalı? Hamile bir kadını diyet yapıp, istemediği yiyecekleri yemeye zorlamanın hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Bazı özel problem yaşayan gebelerde bu diyetler sadece uzman bir diyetisyen tarafından hastanın durumuna göre, doktor tavsiyesi ve bireysel şartlara göre hazırlanabilir.

Hamilelik Döneminde Beslenme

Hamilelikte beslenme, annelerin hamilelik öncesi yeterli beslenmeye ve yeterli besin rezervine sahip olmaları için en önemlisidir. Çünkü bebekler ihtiyaç duydukları besinleri seçip annelerinin gıda mağazalarından ve hamilelik döneminde tükettiklerinden alarak büyür ve kendilerini beslerler. Hamile bir bireyin gebelik esnasında alabileceği ideal kilo, başlangıç kilosuna göre değişir. Başlangıç BKİ’si yüksek olan kişiler daha az kilo alabilirken, düşük BKİ’si (Boy Kilo İndeksi) olan kişiler biraz daha fazla kilo alabilir. Normal kilolu anneler hamilelik sırasında günde fazladan 20 gram alırlar. Protein 15-20 mg. Demir, 500 mg. Kalsiyum ortalama 300 kalori için yeterlidir.

Hamile bir kadının fark etmesi gereken en önemli şey, değişik değişik besin gruplarından besinlerle dengeli beslenmesi gerektiğidir. Besinler vücudumuzda farklı görevler üstlenirler. Besin grupları aynı işi yapan besinlerden oluşur. Aynı gruptan en sevdiğiniz yemeği seçebilirsiniz. Satın aldığınız gıdaların taze olduğundan emin olun. Katkı maddesi içeren konserve ve depolanmış yiyecekler yerine taze, doğal malzemeler yediğinizden emin olun.

Piyasada çeşitli vitaminler ve mineraller içeren birçok sözde “multivitamin” vardır. Çoğu doktorun yazdığı multivitaminlerdir bunlar. Son seneler de yapılan bilimsel çalışmalar, hamilelikte hap şeklinde A, C ve E vitaminler kullanmak magnezyum, çinko, selenyum, kalsiyum, bakır ve florür gibi eser elementlerin hamilelik üzerinde olumlu bir etkisinin olmadığını göstermiştir. Tek yapmanız gereken vücudunuzu sağlıklı ve katkısız yiyecek içeceklerle besleyin. Sentetik vitamin hapları, dengesiz beslenen hamile kadınlar için besin takviyesi olarak kullanılabilir, ancak asla tam gıdaların yerini alması amaçlanmamıştır. Hamilelikte beslenme bebek sağlığı açısından oldukça mühimdir.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Related Posts